Polityka prywatności

 

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Administratorem sklepu jest Mia Rock Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Wiśle (43 – 460), ul. Spokojna 17, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy dla Bielska - Białej Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000746837, NIP: 5482702966, REGON: 381160688, kapitał zakładowy w kwocie 50.000 zł (słownie: pięćdziesiąt tysięcy złotych), zwana dalej Spółką.

Kontakt z administratorem sklepu możliwy pod adresem e-mail sklep@miarock.pl oraz pod numerem telefonu 730 957 963

Dane osobowe

Przekazanie danych osobowych przez Użytkownika w ramach serwisu www.miarock.pl jest niezbędne przy składaniu zamówienia, w celu umożliwienia dostawy towaru. Dodatkowo, w części sklepowej Użytkownik ma możliwość rejestracji, ale nie jest ona konieczna do dokonania zakupów. Rejestracja umożliwia Użytkownikowi użycie dodatkowych funkcjonalności i korzystania z rabatów. Dane osobowe Użytkowników mogą być również zbierane w celu udzielenia odpowiedzi na pytania zadane w ramach serwisu www.miarock.pl niezależnie od formy (np. na email), przesyłania informacji marketingowych, w tym wysyłkę newslettera lub w celu uczestnictwa w konkursie.

W przypadku dokonania zakupu lub skorzystania z innych usług oferowanych przez www.miarock.pl w ramach rejestracji konta podstawą przetwarzania danych Użytkownika jest realizacja umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO). W związku z tym dane Użytkowników będą przetwarzane do czasu realizacji zamówienia, w celu realizacji obowiązków prawnych (podatkowych – gdy ma to zastosowanie) oraz do czasu przedawnienia lub wygaśnięcia roszczeń. Odbiorcami danych mogą być: Sendit, Imoje – ING Bank Śląski, MM Studio Reklamy, Biuro księgowe, a także firmy wysyłkowe, firmy księgowe, dostawcy towarów, dostawcy rozwiązań informatycznych, firmy obsługujące płatności, banki, firmy ubezpieczeniowe, firmy windykacyjne, firmy świadczące usługi marketingowe, dostawcy usług magazynowych, dostawcy usług telekomunikacyjnych, firmy utylizujące dokumenty, uprawnione organy państwowe.

W pozostałych przypadkach, podstawą przetwarzania danych osobowych będzie zgoda osoby (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). Należy pamiętać, że wyrażenie zgody przez Użytkownika na przetwarzanie przez Mia Rock sp. z o.o. jego danych osobowych w każdym przypadku, w tym dla celów marketingowych jest całkowicie dobrowolne. Każdą zgodę na przetwarzanie danych osobowych można w dowolnym momencie odwołać. W związku z tym dane Użytkownika będą przetwarzane przez miarock.pl do czasu odwołania zgody przez Użytkownika lub do czasu realizacji celu w jakim zostały pozyskane. Jedynym z przypadków jest udział w konkursie, gdzie okres przetwarzania danych zostaje ograniczony do czasu trwania akcji oraz jej rozliczenia (nie wyłącza to prawa do odwołania zgody, a tym samym rezygnacji z udziału w konkursie, w dowolnym momencie). Odbiorcami danych mogą być: podmioty obsługujące stronę miarock.pl, podmioty odpowiadające za przeprowadzenie konkursu, dostawcy usług marketingowych, firmy wysyłkowe, firmy księgowe, firmy obsługujące płatności.

Każdemu Użytkownikowi przysługuje prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych. Można tego dokonać poprzez kontakt z Mia Rock sp. z o.o., pisemnie na adres spółki, albo mailowo na adres sklep@miarock.pl. W przypadku Użytkowników zarejestrowanych dodatkowo można sprostować dane poprzez formularz do edycji profilu użytkownika.

Organem nadzoru, do którego Użytkownik ma prawo wnieść skargę jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Usunięcie konta użytkownika

Każdy z Użytkowników, który założył konto sklepowe, może w dowolnym czasie poprosić o jego usunięcie. Konto zostanie skasowane natychmiast lub po zrealizowaniu zamówień do niego przypisanych. Wszystkie dane zostaną skasowane, również e-mail zostanie usunięty z bazy danych miarock.pl.

Odtworzenie takiego konta nie będzie możliwe, Klient będzie musiał ponownie je założyć i wprowadzić wszystkie dane.

Komentarze i zapytania Klientów

Komentarze umieszczane przez Klientów pod produktami, oraz na portalach społecznościowych (Facebook, Instagram), oraz będące oceną sklepu (również wysłane na adres e-mail sklepu) stają się własnością firmy Mia Rock sp. z o.o. i mogą zostać użyte w takiej formie lub skróconej, do promocji sklepu lub produktów w nim się znajdujących.

Bezpieczeństwo danych

Sklep internetowy www.miarock.pl zbudowany jest w oparciu o najnowsze technologie na wzór rozwiązań sprawdzonych na całym świecie. Techniczne i organizacyjne mechanizmy ochrony danych osobowych dobierane są z uwzględnieniem charakteru, zakresu, kontekstu i celów przetwarzania oraz ryzyka naruszenia praw lub wolności osób fizycznych o różnym prawdopodobieństwie i wadze, adekwatnie do zidentyfikowanych zagrożeń.

Jakie dane o Tobie zbieramy?

Chcąc skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu, należy się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy o adres e-mail jaki będzie używany przez Klienta na naszej witrynie, hasło, pseudonim oraz dane osobowe.

Zanim będziemy mogli dokonać transakcji zakupu towaru w naszym sklepie pytamy Klienta o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące formy płatności, np. typ karty kredytowej, numer karty kredytowej, datę ważności, numer CVV.

Każdorazowo minimalizujemy zakres gromadzonych danych prosząc jedynie o te dane, które są niezbędne dla realizacji celu przetwarzania.

Dane zbierane automatycznie

Podczas Państwa wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zapisywany jest numer IP używanego komputera.

W jaki sposób wykorzystujemy dane Klientów?

Dane osobowe Użytkowników wykorzystywane są wyłącznie zgodnie z celem przetwarzania, o którym są informowani. Zdarza się, że dane są udostępniane innym podmiotom, ale tylko w przypadkach, gdy jest to niezbędne dla realizacji celu przetwarzania („odbiorcy danych”).

Dane zbierane podczas transakcji zakupu są wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Klienta pieniędzy oraz wysłania zamówionego towaru. Dane Klienta mogą w tym celu zostać przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty kredytowej oraz firmie przewozowej w celu dostarczenia przesyłki.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu realizacji subskrypcji naszego Newslettera.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań Użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych Użytkownikach lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym Użytkowniku, jednak w oparciu o te dane nie będą podejmowane żadne zautomatyzowane decyzje tj. nie będą podlegały profilowaniu.

W przypadku kontroli Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób kontaktujemy się z Klientem?

Klient, który dokonał transakcji zakupu towaru, może otrzymać od nas e-mail lub wiadomość SMS dotyczące stanu realizacji zamówienia. Możemy również kontaktować się telefonicznie.

Jeżeli Klient zapisze się na nasz Newsletter lub w inny sposób wyraził zgodę na jego otrzymywanie, będzie od nas otrzymywać subskrypcję Newslettera zgodnie ze zleceniem. Użytkownik może w dowolnym momencie wypisać się z Newslettera, używając do tego odpowiedniego linku znajdującego w stopce każdego Newslettera. Nie ponosi przy tym żadnych kosztów ponad te wynikające z umowy zawartej z dostawcą internetu.

Wykorzystanie ciasteczek (ang. cookies)

Pliki Cookies to informacje zapisywane przez serwer na dysku Państwa komputera. Informacje z plików cookies pozwalają dostosować wygląd strony internetowej do zainteresowań Klienta (np. decydują o treści reklamy, która pojawi się na witrynie). Cookies to także narzędzie do sporządzania danych na temat popularności danej strony internetowej.

Stosujemy dwa rodzaje plików cookies:
- sesyjne – znajdują się na urządzeniu do momentu wylogowania się ze strony internetowej albo do czasu wyłączenia opcji przechowywania plików cookies w danej przeglądarce internetowej,
- stałe – pozostają na urządzeniu przez okres wyznaczony w ustawieniach plików cookies w opcjach przeglądarki internetowej lub do czasu ich ręcznego usunięcia przez Użytkownika.

Zazwyczaj oprogramowanie domyślnie dopuszcza działanie plików cookies. Jednak w każdej chwili można je wyłączyć (wszystkie przeglądarki zawierają taką opcję). Ograniczenie stosowania plików cookies może niekiedy wpłynąć na niektóre funkcje umieszczone na stronie internetowej.

Pliki cookies nie zagrażają systemowi komputera Klienta. Wykonują one bezimienną identyfikację, zawierają przeważnie jedynie nazwę witryny internetowej, z której pochodzą, ich czas przechowywania na urządzeniu końcowym i unikalny numer.

Pliki cookies mogą zawierać dane osobowe, jeśli zostały umieszczone na naszej witrynie. Takie dane są przez nas skutecznie chronione i nikt nieuprawniony nie ma do nich dostępu. Informacje te wykorzystywane są tylko w trakcie wykonywania pewnych określonych działań, które zostały zaakceptowane (np. przy realizacji zamówienia). Pliki cookies zawierają jedynie informacje, które są niezbędne do prawidłowego wykonywania naszych usług.

Zasady bezpieczeństwa

Jeżeli Użytkownik korzysta z jednego komputera razem z innymi osobami, to po zakończeniu korzystania z usług www.miarock.pl, do których musi się zalogować, winien wylogować się, aby nikt nie mógł podejrzeć, korzystać lub modyfikować jego zasobów lub informacji. Jednocześnie zalecamy wyłączenie automatycznego zapamiętywania haseł w opcjach przeglądarki internetowej.

Prosimy Państwa o zachowanie ostrożności w udostępnianiu danych, w szczególności swojego hasła, osobom trzecim.

Postanowienia końcowe

Dane osobowe gromadzone zgodnie z celami określonymi w niniejszej Polityce są przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji danego celu, a także, w związku z zabezpieczeniem interesu Administratora danych, do czasu przedawnienia lub wygaśnięcia roszczeń.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego na stronie internetowej, poprzez e-mail sklep@miarock.pl, lub listownie na adres Mia Rock sp. z o.o., ul. Spokojna 17, 43 – 460 Wisła.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl